OKULUMUZUN KURALLARI

Eğitimin aksamaması, düzenli bir okulda çocuklarımızın en iyi okulöncesi eğitimini alabilmesi için bir dizi kuralımız var. Kuralların uyulması hususunda bizimle işbirliği içinde olmanız dileğiyle teşekkür ederiz.


OKUL KURALLARI

 

1-Okulumuz, T.C Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı yaş grubunun gerektirdiği eğitim programlarının uygulandığı bağımsız anaokuludur.  Okulumuzda ikili eğitim programı uygulamaktadır. Veli, okul yönetimince belirlenen eğitim şekline uymak zorundadır.

 

2- Çocuklarınızın hastalık dışında okula düzenli devam etmeleri programlarının düzeni için zorunludur. Sabah grupları eğitim saatleri 07.45 – 12.45; öğlen grupları 13.00 – 18.00 arasındadır. Veli çocuğunu zamanında okula getirmek ve eğitim bitiminde okuldan almakla yükümlüdür. Anaokulumuz Milli Eğitim Bakanlığı´nın talimatları doğrultusunda resmi tatil günlerinde kapalıdır.

 

3- Çocukların devamsızlığından okul yönetimi haberdar edilir. Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula gelmeyen çocuklar, hastalık sonrasında "okula devamında sakınca olmadığına dair sağlık kuruluşlarından alınan tabip raporu getirmek zorundadır. Çocukların kullandıkları ilaçların takibi veli tarafından yapılmak zorundadır. Bu konuda okul yönetiminden ve öğretmenden talepte bulunulamaz.

 

4. Ödemeler her ayın 15'ini takip eden ilk üç iş günü içinde Halkbank TR86 0001 2009 6460 0016 0001 35 nolu hesaba yatırılacak ve yatırılan aidatın dekontu okul yönetimine verilecektir. Eylül ayı ile yarıyıl tatilinde aylık ücret tam olarak tahsil edilir. Eylül ayı ile yarıyıl tatilinde aylık ücret tam olarak tahsil edilir. Haziran ayı ile 15 günden fazla rapora dayalı devamsızlık durumunda ise ücret alınmaz.

 

5- 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırmayan velinin çocuğu ile ilgili bu yönetmeliğin 18. Maddesinin 2. Fıkrasının (b) bendi gereğince işlem yapılır. Hizmet aldığı halde aidatını ödemeyen veliler için, alacağın tahsiline yönelik genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.

 

6- Yönetmeliğin 7. Maddesinde belirtilen durumlara istinaden bir seferde 15 günden fazla süre ile eğitim-öğretime ara verilmesi durumlarında, alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.

 

7- Çocuğu okula kayıt yaptırdığı halde hiçbir hizmet almadan kayıttan vazgeçilmesi halinde alınan aidat iade edilir.

 

8- Okul Öncesi Eğitim Programı gereğince yapılması gereken ve okulun bulunduğu belediye hudutları içerisinde gerçekleştirilecek müze ziyareti, tiyatro ve benzeri sosyal etkinlikler ilgili mevzuatına göre yapılır.

 

9- Okul yönetimi çocukları, sadece yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Acil Durumlarda Başvuru Formunda belirtilen kişilere teslim eder.  Zorunlu hallerde çocukların,  EK-1 de belirtilen kişiler dışındaki şahıslar tarafından teslim alınması istenmesi durumunda, velinin okul yönetimine yazılı beyanda bulunması zorunludur.

 

10- Çocuklara, maddi değeri yüksek olan kolye, küpe ve benzeri süs eşyalar ile tehlike oluşturabilecek, boğulmasına neden olabilecek kolye, pantolon askısı gibi eşyalar, her türlü yiyecek-içecek takılmaz/gönderilmez. Üzerinde isim yazılmayan çocuğa ait eşyanın ve izinsiz takılan süs eşyalarının kaybolması durumunda, öğretmen ya da okul yönetimi sorumlu değildir.

 

11- Veli, okul yönetimi ve öğretmenin izni olmadan etkinlik sınıflarına giremez. Ancak, istekli olması durumunda önceden belirlenecek bir program doğrultusunda eğitim etkinliklerine katılabilir.

 

12- Veli okul yönetimi ve grup öğretmenlerinin düzenlediği toplantılara katılmak zorundadır.

 

 

13- Veli, okul yönetiminin gerekli gördüğü durumlarda, çocuğunun sağlık taramasını, gerekirse tedavisini yaptırmak zorundadır.

 

                                                                                                                                                                        Serkan DOĞAN

                                                                                                                                                                          Okul Müdürü



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi